Twitter lanceert koopknop

12/09/14

Twitter kondigt op zijn blog aan een koopknop te gaan testen bij een aantal gebruikers in de Verenigde Staten. Later wordt de dienst uitgebreid naar een groter publiek. 

Online shoppen
Twitter-gebruikers zien straks een koopknop onder tweets staan waarin een product wordt aangeboden. Met een druk op die knop kunnen gebruikers dat product kopen zonder de app te verlaten. Betaalinformatie en bezorgadres worden volgens Twitter veilig opgeslagen, en pas bij een aankoop met verschillende webwinkels gedeeld.

Iets aankopen vanuit Twitter kan je doen in slechts enkele stappen. Zo dien je slechts op "Koop" te klikken en je adres en betalingsmode te kiezen. Wanneer dat in orde is, wordt het order doorgegeven aan de verkoper. Twitter slaat je gegevens versleuteld op zodat je de volgende keer niet opnieuw je adres en betalingsgegeven moet invullen.

Partners
Twitter zegt zelf over deze nieuwe functie: "Het is een eerste stap om winkelen van mobiele apparaten via Twitter makkelijk en handig te maken, hopelijk zelfs leuk!"  

Twitter is samen met vier partners gestart met het testen van een koopknop in tweets. De knop is eerst alleen in de officiële Twitter-apps voor Android en iOS te zien, maar komt later ook naar de webversie van Twitter. 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be