Verhoog het succes van uw website!

Zoekmachine optimalisatie of ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd zorgt ervoor dat uw website hoger scoort in zoekmachines zoals Google. Er zijn heel wat factoren die bepalen of uw website succes zal hebben in Google.

Wat kan Awali voor u betekenen?

Awali onderwerpt uw huidige site aan een grondige SEO analyse. U krijgt concrete adviezen en tips, onmiddellijk toepasbaar voor de optimalisatie van uw website. We adviseren u ook graag bij de ontwikkeling van een nieuwe website. Zo kan uw webbureau onmiddellijk rekening houden met onze SEO adviezen en deze toepassen.
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wilt u zelf bijleren over SEO? 

Awali organiseert op regelmatige basis de open opleiding 'Search Engine Optimization'.
Bekijk onze opleidingskalender voor meer informatie en de concrete data!

SEO tips & tricks

Een eerste belangrijke stap is het geïndexeerd worden door zoekmachines. Pas als Google uw site kan vinden, kan er ‘gelezen’ worden waar uw site over gaat. Vervolgens bepaalt Google op basis van enkele algoritmes of de inhoud relevant is om als zoekresultaat te tonen. Opgelet: de content in iframes, flash, jpgs,... kan niet door Google gelezen worden en wordt bijgevolg ook niet geïndexeerd.

Tip: meld uw website aan bij de zoekmachines en plaats een sitemap op uw website zodat Google alle pagina’s kan bereiken. 

De teksten op uw website ‘vertellen’ aan Google waarover uw website gaat en welke boodschap u wilt overbrengen. Hoe relevanter de boodschap, hoe hoger u zal scoren. Alles begint dan ook met het bepalen van de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden. Deze zoekwoorden kan u best verwerken in zowel de website URL, de pagina titel als de tekst. Opgelet met het gebruik van té veel zoekwoorden op één pagina. Het moet een begrijpbare tekst in mensentaal zijn.

Tip: denk bij het bepalen van uw zoekwoorden als klant, niet als bedrijf en gebruik hun zoekwoorden als rode draad doorheen uw website. 

Dankzij het gebruik van tools als Google Analytics en Google Webmaster tools beschikt u over uitgebreide informatie van het verkeer van zoekmachines, de betreffende zoekwoorden, ...

Tip: installeer de gratis Google Analytics code in de broncode van uw website en start vandaag nog met evalueren.

Andere factoren die meespelen bij het succes van uw website zijn ondermeer:

  • alt tags
  • title tags
  • meta descriptions
  • url opbouw
  • kruimelpad
  • etc...

De parameters van Google zijn continu in evolutie. Het is van belangrijk om op regelmatige basis de inhoud van uw website up-to-date te houden en in te spelen op veranderingen. Een veel bezochte website, die regelmatig nieuwe berichten bevat en interactie genereert,... wordt gezien als populair en krijgt van Google een hogere score en waardering.

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be