Meer dan een zoekmachine!

Google is meer dan een zoekmachine

De meeste mensen kennen Google als een zoekmachine op internet.

"Googelen" werd zelfs opgenomen in de Van Dale. Het betekent: informatie opzoeken op het internet. Voor online (web)marketeers en zaakvoerders biedt Google echter heel wat (gratis) mogelijkheden en tools. Een Google account is hierbij essentieel. Deze maakt u eenvoudig (en gratis) zelf aan op basis van uw eigen mailadres of u creëert een nieuw Gmail adres.

Wat kan Awali voor u betekenen?

Awali staat steeds klaar om u bij het gebruik van elk van de Google tools te adviseren en te begeleiden, aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren. Enkele de Google tools en mogelijkheden zetten we hier op een rijtje:

Google+

In het sociale netwerk van Google deelt u uw contacten op in 'circles', maakt u uw eigen bedrijfspagina aan, deelt u wat u leuk vindt, foto's en video's en houdt u videoconferenties of 'hangouts' met uw contacten.
Ontdek de mogelijkheden van Google+

Google Analytics

De gratis web analytics tool van Google houdt gedetailleerde statistieken van uw website bij, zodat u deze kan analyseren.
Wat kan Google Analytics voor mij doen? 

Google Adwords

Met het advertentieprogramma van Google stelt u zelf zeer eenvoudig advertenties samen. U bepaalt zelf uw inhoud, budget, timing,... en Google toont uw advertentie enkel wanneer die relevant is voor de surfer.
Lees meer over de voordelen van adverteren in Google.

Search Engine Optimization

Door het optimaliseren van de websitestructuur en de content op uw website zorgt u ervoor dat Google beter begrijpt waar uw website over gaat. Hoe relevanter de content, hoe hoger de score in de Google zoekmachine.
Lees meer over hoe u hoger kan scoren in zoekmachines.

Google Webmaster tools

De gratis Google webmaster tool geeft een duidelijk beeld van hoe Google naar uw website kijkt. U heeft de mogelijkheid om sitemaps op te laden, pagina’s te testen, etc...
U krijgt een overzicht van de backlinks naar elke pagina, de gebruikte zoekwoorden, etc...
Alle problemen die Google ondervindt om uw website te ‘ontdekken’ worden hier duidelijk gemeld en kan u gebruiken om uw website verder te optimaliseren.

Google Alerts – Google Meldingen

Wordt er over uw bedrijf gesproken op internet?
Zijn er newsengines die uw persberichten plaatsen?
Dit zijn vaak vragen waar een marketeer niet meteen een antwoord op kan geven.
Dankzij Google Alerts wordt u automatisch via email op de hoogte gehouden van de nieuwste zoekresultaten rond uw bedrijfsnaam, product,... en dit helemaal gratis.
Maak meteen uw Google alerts aan en mis geen enkel zoekresultaat meer over uw bedrijf.

Google+ Local

Steeds meer mensen zoeken online naar bedrijven, het is dan ook van belang dat uw bedrijfsvermelding gemakkelijk terug te vinden is via Google. Met Google+ Local neemt u zelf het heft in handen en beheert u de getoonde informatie intern.  U kan de standaard adresinformatie aanvullen met openingsuren, parkeergelegenheid, foto’s, video’s,... Na de registratie moet u enkel de inzending nog verifiëren en vanaf dan is uw bedrijfsvermelding toegevoegd! Start vandaag nog en registreer uw bedrijfslocatie helemaal gratis op Google+ Local!

Google Apps

Met Google Apps kan uw bedrijf en medewerkers effectief communiceren en samenwerken. Alle services zijn krachtig en vragen weinig onderhoud. Bovendien kunnen de diverse Google tools en services eenvoudig ingesteld worden voor uw eigen domeinaam!
Vraag vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden van Google Apps voor uw bedrijf. 

Google Docs

Met Google Docs kan u in real time samenwerken aan online documenten. Zo beschikt u steeds over de nieuwste versie, of het nu over teksten, spreadsheets, tekeningen of presentaties gaat.
De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • altijd en overal toegang tot uw documenten (ook offline!)
  • compatibel met verschillende besturingssystemen
  • compatibel met verschillende bestandsindelingen  
  • veilig toegangsbeheer

Vraag vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden van Google Docs voor uw bedrijf.

 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be