Grafieken en rapporten voor uw bedrijf

Google Analytics is de geavanceerde webanalyse tool van Google. De statistieken van Google Analytics tonen u hoe mensen uw website vinden, hoe ze door uw website navigeren en hoe ze uiteindelijk klanten worden. Dankzij eenvoudige grafieken en rapporten is het voor iedere zaakvoerder of marketeer mogelijk om de resultaten zelf te interpreteren.

Wat kan Awali voor u betekenen?

Awali begeleidt u bij het aanmaken, configureren en beheren van uw Google Analytics Accounts. Met ons team van Google Analytics Qualified Professionals kunnen we u in elke fase adviseren en u helpen om nog meer informatie uit uw Google Analytics accounts te halen. Tevens kunnen we voor u rapporten op maat uitwerken.

Wilt u zelf bijleren over Google Analytics?

Op regelmatige basis organiseert Awali open opleidingen rond  Google Analytics. Meer informatie over de  opleiding ‘Starten met Google Analytics’ vindt u in onze opleidingskalender.

Wilt u zich voorbereiden op het Google Analytics Certificatie programma? Dan begeleiden we u graag tijdens een opleiding op maat.
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Mogelijkheden Google Analytics

Wij zetten hieronder nog enkele interessante functionaliteiten op een rijtje:

Dashboard

Het dashboard is een verzameling van grafieken en tabellen. U bepaalt zelf welke grafieken en tabellen hier worden getoond. Hierdoor ziet u in één oogopslag een overzicht van de cijfers die voor u belangrijk zijn.

Vergelijk

U heeft de mogelijkheid om uw resultaten per periode te vergelijken. Zo kan u belangrijke trends meteen analyseren en hierop inspelen. Naast een beknopt overzicht met korte beschrijvingen, scorekaarten en trendlijnen zijn tevens gedetailleerde rapporten mogelijk.

Geografisch

Soms is het interessant om een actie op bepaalde regio’s te richten. De heatmaps in Google Analytics geven u een duidelijk beeld van de belangrijkste regio’s waar uw bezoekers vandaan komen.

Rapport op maat

Vraagt uw directie naar een maandelijks rapport met bepaalde statistieken? Dan kan u dit rapport eenvoudig zelf opstellen. U maakt, bewaart en bewerkt het rapport in een paar klikken tot de gewenste informatie overzichtelijk wordt weergegeven.  Vervolgens kan u dit rapport op regelmatige basis automatisch laten mailen naar u en uw directie. Tevens kan u de gegevens op elk moment exporteren naar pdf, xls of csv.

Zoekwoorden

Google Analytics houdt bij via welke zoekmachines en nog specifieker door welke zoekwoorden de bezoekers op uw website terechtkomen. Dit biedt u inzicht in wat de bezoekers willen en naar datgene waar ze naar op zoek zijn.

Benchmarking

Dankzij de functionaliteit benchmarking kan u de prestaties van uw eigen website vergelijken met de prestaties van andere websites in uw sector. De vertrouwelijkheid van uw gegevens blijft wel gewaarborgd.

Doelen

Met Google Analytics kan u doelen instellen: bijvoorbeeld de inschrijving op een nieuwsbrief of het voltooien van een aankoopproces. In de trechterweergave van een doel ziet men duidelijk hoeveel bezoekers het uiteindelijke doel behalen en in welke fase de bezoekers de website verlaten vooraleer ze het doel bereiken (=uitstappagina’s).

Campagnes

Dankzij campagnes volgt u het effect van uw direct marketing acties op. De resultaten van e-mailings, banneradvertenties en offline advertertenties worden hierin bijgehouden en bieden u de mogelijkheid om te optimaliseren.

Integratie met Adwords

Uw Google Adwords Account kan eenvoudig gekoppeld worden met uw Google Analytics account. Hierdoor kan u de prestaties van uw Adwords advertenties opvolgen in de rapporten. Informatie over uw zoekwoorden, zoekopdrachten, zoektypes,... wordt bijgehouden en biedt u de mogelijkheid om te optimaliseren en zo uw ROI te verhogen.

E-commerce

Voor een webshop heeft u de mogelijkheid om de module e-commerce te activeren. Hierin worden alle transacties bijgehouden voor campagnes, zoekwoorden, pagina’s, producten,.... Zo krijgt u een duidelijk beeld van de verschillende inkomstenbronnen en de betreffende conversies.

 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be