Google lanceert het nieuwe pinguin-algoritme

30/04/12

Google gaat de strijd verder aan met de zogenaamde "web-spam". Met het nieuwe Penguin algoritme zal de zoekmachine websites, die agressieve web-spam technieken en achterdeurtjes gebruiken, beter identificeren. Deze black-hat technieken zijn op heel korte termijn effectief, maar worden al jaren afgekeurd volgens Google's kwaliteitsrichtlijnen. Enkele voorbeelden van deze technieken zijn het veelvoudig herhalen van zoekwoorden en onnatuurlijke links naar de website.

Google zei al eerder dat zoekmachine optimalisatie (SEO) een positieve en constructieve invloed heeft op de plaats in zoekresultaten. Goede optimalisatie maakt niet alleen de website makkelijker te indexeren voor Google, maar maakt deze ook voor de gebruiker makkelijker leesbaar. Het is ook belangrijk om de juiste keywords te zoeken en deze op de juiste plaatsen te vermelden op uw website. Gebruik zoveel mogelijk mensentaal waar men op zoekt (dus geen vakjargon).

“White hat” zoekmachine optimalisatie verbetert vaak de algemene gebruiksvriendelijkheid van de website, zorgt voor goede content of legt de nadruk op het sneller maken van de website, wat allemaal goed is voor zowel de ervaring van de gebruikers als de zoekmachines. Goede optimalisatie staat ook voor goede marketing: nadenken over creatieve manieren om een website interessanter te maken; wat een positieve invloed heeft op zowel zoekmachines als op social media. Het resultaat van een goede website is vaak grotere bekendheid van de website op het web, wat resulteert in meer links naar uw site en meer bezoekers.

Wilt u meer weten over “white hat SEO”? Contacteer ons, onze specialisten helpen u graag verder.

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be