Nu ook geld naar vrienden sturen via Facebook

18/03/15

Het is met Facebook Messenger niet alleen meer mogelijk om woorden en smileys te versturen, maar ook écht geld. Een gesprek met je vrienden over geldzaken, zoals een concertticket betalen of de restaurantrekening delen? Voortaan kunnen Amerikaanse gebruikers geld sturen naar hun vrienden via Messenger, maar het is niet duidelijk of de rest van de wereld zal volgen. 

De betaalfunctie van Facebook werkt in samenwerking met Mastercard en Visa. Facebook wil niet dat je een andere app gaat gebruiken zoals PayPal om je vrienden te betalen. Als je een kaartnummer aan je Facebookprofiel koppelt, kan je via de Messenger-app simpelweg geld versturen door op het dollarteken te klikken, een bedrag in te geven en eventueel een pincode in te geven. De transactie zal uitgevoerd worden door het bestaande financiële netwerk van Facebook, dagelijks worden al een miljoen betalingen uitgevoerd.

Zoals eerder vermeld is het nog even wachten tot het systeem ook bij ons komt. Traditiegetrouw komt thuisland VS eerst aan de beurt. Daar wordt de nieuwe en gratis betaalfunctie de komende maanden uitgerold. 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be