Hoe zelf kiezen welke Facebook advertenties u ziet?

16/06/14

Facebook gaat binnenkort advertenties tonen op basis van websites die de gebruiker heeft bezocht. Voorlopig doet het dat enkel in de Verenigde Staten, de rest van de wereld volgt in de komende maanden.

Meer controle en transparantie

Het idee is dan dat bijvoorbeeld iemand die op sites met informatie over nieuwe tv's is geweest, advertenties krijgt voorgeschoteld van winkels die televisies verkopen.

Facebook gaat nu echter niet alleen voor het eerst uw zoekgeschiedenis gebruiken bij het selecteren van relevante advertenties, maar zal u nu ook meer controle geven over welke advertenties wel en niet getoond worden.st, advertenties krijgt voorgeschoteld van winkels die televisies verkopen.

De sociale netwerksite laat u straks advertentieprofielen zelf beheren. U kan dan bepaalde interesses verwijderen, als u niet zit te wachten op advertenties over bepaalde onderwerpen. Ook gaat Facebook bij elke advertentie aangeven waarom deze specifiek aan u wordt getoond. Dit gaat via het pijltje bij de advertentie, waarna gebruikers op 'waarom zie ik deze advertentie' kunnen klikken. 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be