Google+ Local vervangt Google Places: wat verandert er voor uw bedrijf?

31/05/12

Het was al langer duidelijk dat Google Places binnenkort een plaats zou krijgen binnen Google+, maar nu heeft Google dan eindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf nu worden bedrijven die hun Places-vermelding willen behouden eigenlijk verplicht om Google+ te gaan gebruiken.

Het nieuwe zogenaamde “Google+ Lokaal” is een extra tabblad in de zijbalk van Google+. Vanuit dit tabblad kan u gaan zoeken naar lokale bedrijven via de zoekbalk of bladeren in de verschillende categorieën (museu, restaurants, kledingwinkels, …).

De vermeldingen in Google+ Lokaal worden vanaf nu ook teruggevonden in de Google Search en in Google Maps. Uw oude Places-vermelding wordt automatisch omgezet in een Google+ Lokaal-pagina, maar Google raadt u wel aan om uw vermelding voorlopig nog op de ‘oude manier’ te beheren, dus via places.google.com. De mogelijkheid om uw bestaande Google+ pagina te koppelen aan uw Google+ Lokaal-pagina is er nog niet, maar Google belooft deze in de nabije toekomst vrij te geven.

Wilt u graag advies over uw Google+ pagina of de lokale vermelding van uw bedrijf? Neem dan contact met ons op, ons team specialisten staat klaar voor u!

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be