Google introduceert de Knowledge Graph

30/05/12

Binnenkort introduceert Google haar nieuwste ontwikkeling: de Knowledge Graph. Wanneer u aan het zoeken bent, zoekt u niet enkel naar een webpagina. Eigenlijk bent op zoek naar een antwoord op uw vraag.

Momenteel is het al mogelijk om bijvoorbeeld recente weersvoorspellingen op te vragen (bijvoorbeeld met de zoekopdracht 'weer hasselt'), gewoon in de zoekmachine van Google . Ook geeft Google bepaalde informatie van een website al meteen weer in de zoekresultaten (zie Geef Google meer informatie om uw CTR te verbeteren). Binnenkort gaat Google nóg beter proberen u onmiddellijk antwoorden te geven op uw vragen. 

Zodra u op zoek gaat naar mensen, plaatsen of bekende zaken gaat Google u onmiddellijk de meest relevante informatie geven in een balk aan de rechterkant. 

Wanneer de Knowledge Graph beschikbaar zal zijn voor België is nog niet bekend, maar Google kennende zal dit nooit lang duren. De functie zal tegelijkertijd beschikbaar worden op zowel de desktopversie als de mobiele versie (voor smartphone en tablet) van de zoekmachine.

Wilt u leren hoe u het beste om kan gaan met de veranderingen van Google? Wilt u beter scoren met uw website in Google? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons team experts.

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be