Facebook lanceert nieuwe bewaarfunctie ‘Save’

23/07/14

Facebook heeft deze week de bewaarfunctie ‘Save’ geïntroduceerd. Met Save kunnen zaken als berichten, foto’s en locaties worden opgeslagen, zodat ze later eenvoudig terug te vinden zijn. 

Online

Als je iets op je tijdlijn ziet, dan kun je aangeven dat je het voor een later tijdstip wil opslaan door in de rechterbovenhoek van het bericht te klikken. 

In tegenstelling tot het eerdergenoemde Pocket of Instapaper wordt niet de volledige content opgeslagen – en daarmee offline beschikbaar gemaakt – maar alleen de link naar de betreffende content. Je moet dus online zijn om Save te gebruiken.

De opgeslagen items zijn vervolgens te zien onder het kopje ‘Saved’ op de reguliere website en in een nieuw menu onder de tab ‘More’ in de app.

Reminder

De optie wordt in zowel de webversie als de apps van Facebook ondersteund en zorgt ervoor dat geselecteerde berichten en media in een aparte tab van de tijdlijn bekeken kan worden. Om ervoor te zorgen dat je opgeslagen berichten ook daadwerkelijk later terugkijkt stuurt Facebook je herinneringen.

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be