Facebook autoplay voor video’s: hoe uitschakelen?

23/04/14

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt: door een nieuwe feature van Facebook starten video’s nu automatisch in het nieuwsoverzicht zonder uw toestemming. Wel kan u deze functie eenvoudig uitschakelen. 

Eenmaal de video in beeld is speelt deze automatisch af. Dit geldt voor zowel de desktop als de mobiele versie van het sociale netwerk. Een video duurt maximum 15 seconden. Wel speelt Facebook geen geluid af bij het automatisch afspelen van een video (pas als u de video aanklikt hoort u geluid), alsook wordt er geen data gedownload wanneer u niet verbonden bent met een wifi-netwerk. 

Functie uitschakelen
Het automatisch afspelen van video's in Facebook: handig of irritant? U kan Facebook ook te slim af zijn door deze autoplay-functie uit te schakelen.

Hoe?  
Ga naar het pijltje in de rechterbovenhoek naast het privacyslot en klik er op. Selecteer in het dropdown menu ‘Instellingen’. Vervolgens ziet u in de linkerkolom onderaan ‘Video’s’ staan. Wanneer u daar op klikt, kan u kiezen of u filmpjes nog langer automatisch wil laten starten.

Wil u meer te weten komen over de mogelijkheden van Facebook of social media in het algemeen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, ons team van experts staat klaar om u te helpen.
Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be