5 tips voor meer trafiek met Pinterest

28/06/12

Pinterest is een relatief nieuw sociaal netwerk waarop het mogelijk is om moodboards samen te stellen. Dit doet u door foto’s en afbeeldingen van over heel het internet vast te ‘pinnen’ op online prikborden. Pinterest kan ook een goede bron van verkeer naar uw website zijn, zeker als uw producten visueel aantrekkelijk zijn.

 

1. Zorg voor visueel aantrekkelijke content

Probeer Pinterest te zien als een écht prikbord. Mooie/aantrekkelijke/grappige foto’s worden opnieuw gepind door uw volgers. Zorg dus voor aantrekkelijk beeldmateriaal en liefst geen gekochte foto’s maar foto’s die u zelf maakt. 

 

2. Maak prikborden die te maken hebben met uw bedrijf

Zorg ervoor dat u zaken op uw prikbord vastpint die te maken hebben of interessant zijn voor uw doelgroep. De kans dat mede-’Pinteresters’ u gaan volgen wordt vele malen groter als u content voorziet die uw doelgroep interessant vindt.

 

3. Voeg de ‘pin button’ toe aan uw website

Deze tip spreekt voor zichzelf: voeg de Pinterest-knop toe aan uw website en moedig de bezoekers van uw website aan u te volgen op Pinterest, net zoals u zou doen met Twitter en Facebook.

 

4. Kies de juiste keywords

SEO-aspecten gelden wederom voor Pinterest. Het is belangrijk om de juiste keywords te gebruiken in uw pins zodat ze gevonden worden als er naar gezocht wordt. Gebruik dus geen algemene benamingen als ‘mooi’, maar, als het bijvoorbeeld over de foto van een huis gaat, ‘mooi huis’. Dit zorgt ervoor dat zodra mensen op ‘huis’ gaan zoeken binnen Pinterest dat ze uw foto of afbeelding tegenkomen.

 

5. Verspreid uw pins gedurende de dag

Het is beter om de afbeeldingen die u pint te verspreiden over de hele dag. Hierdoor heeft u altijd frisse afbeeldingen voor uw volgers op Pinterest. Dit zorgt er ook voor dat u vaker gevonden wordt via het bladeren op categorieën binnen Pinterest.

 

Wilt u graag meer weten over Pinterest, maar weet u niet waar te beginnen? Ons team van experts staat klaar om u te helpen, twijfel dus niet om contact met ons op te nemen!

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be