4 tips om de beste search ads te schrijven

09/03/15

De tekst van je advertenties heeft een grote impact op je Adwords-campagnes, al wordt er soms niet veel aandacht aan besteed. Bij de opzet van een campagne stel je ze netjes op maar achteraf kjk je er niet meer naar om. Komt deze situatie je bekend voor? Breng hier snel verandering in! Dankzij deze 4 tips wordt experimenteren met je tekstadvertenties kinderspel.

1. Focus op ad copy

Het is belangrijk om te blijven experimenteren met ad copry omdat CPC-aanpassingen of aanpassingen van zoekwoorden gemakkelijker zijn en minder tijd vragen. Je tekstadvertenties aanpakken is een van de moeilijkste taken maar kan heel wat resultaat opleveren. Experimenteer en volg de resultaten op! 

2. Vertrek vanuit een blanco pagina

Lijken je advertenties te veel op elkaar? Begin in het vervolg met een blanco pagina. Organiseer brainstormsessies en praat met het salesteam en je klanten. Alleen zo ontdek je welke tone-of-voice zij gebruiken en waar ze naar op zoek zijn. Laat niets je tegenhouden tijdens zo'n brainstormsessie. Schrijf al je ideeën op zonder erover na te denken, schrappen kan achteraf nog. Ga hiermee aan de slag!

3. USP is the key

Elk bedrijf heeft zijn eigen unique selling propositions. Lijst ze even op en gebruik ze in je tekstadvertenties. Hanteer verschillende bewoordnigen en combineer je USP's met duidelijke call-to-actions. Hou de lijst ook maandelijks up-to-date. Verandert er iets aan je lijst? Dan pas je meteen je advertenties aan. 

4. Schrijf unieke ads

Opvallen is de boodschap! Je tekstadvertenties moeten opvallen tussen alle andere. Een unieke tekst ad aan de rechterkant zal vaak beter scoren dan een generieke tekst ad op de toppositie. Je advertentie aanpassen kan op verschillende manieren: speel met de bewoordingen, verander lijn één en twee van positie, speel met de toon, test verschillende titels, ... de lijst om unieke ads te schrijven is eindeloos. 

Lukt het je toch niet om creatief aan de slag te gaan met search ads? Ontdek onze nieuwe opleiding schrijven voor het web voor meer tips & tricks. 

Contact
AWALI | Centrum Zuid 1527f | 3530 Houthalen | T 011 71 89 00 | info@awali.be